Vårat gäng - engagerade föräldrar

”Det behövs en hel by för att fostra ett barn”, säger ordspråket. Och Linden känns ofta som en stor familj. Barnen lär inte bara känna varandra och pedagogerna, utan också kompisarnas föräldrar. 

Föräldrakooperativet är precis vad det låter som: en förskola som drivs av oss föräldrar, för våra barn. Förutom att några av oss sitter i styrelsen så hoppar vi ibland in och jourar när någon i personalen blir sjuk. Jouren följer ett schema varje termin så att alla kan planera i förväg, men det blir oftast väldigt få utfall under en förskoleperiod. Dessutom ingår varje förälder i en arbetsgrupp med olika ansvarsområden. 
 

Någon fredagkväll per termin arrangeras det av partygruppen ett after-dagis, då träffas barn och föräldrar och äter middag tillsammans. Då och då är det föräldrafest, ett tillfälle för oss vuxna att umgås. Bildena ovan är från olika sommarfester som anordnas varje år av föräldrarna till de barn som går vidare till skolan. Teman har varierat från cirkus, superhjältar, pirater och fiesta.
 

Personalen bjuder in den som vill till föräldrafrukost eller föräldrafika vid ett par tillfällen varje termin. Till traditionerna hör också vårutflykten och Luciatåget med följande julfest!

*Under coronapandemin blir det tyvärr lite justeringar i de sociala sammankomsterna.