Lek, fantasi och skapande

Lindens väggar är alltid fyllda. Här syns direkt vad alla barn gör hela dagarna, och det är mycket: teckningar, foton, små intervjuer och olika projekt.


Personalen lägger mycket energi på att dokumentera vad varje barn gör så att alla får se sig själva och de andra. Precis som på andra förskolor är det mycket skapande, sång, rim och ramsor och rörelse. Varje termin har ett tema som blir grundligt belyst ur alla tänkbara vinklar och vrår.

Experiment uppmuntras och vi tittar gärna på vad som händer i de olika elementen efter årstider och sätter även upp resultaten på väggarna.

Exempel på teman:

Avdelningen Fröet har "min väg till Linden" som tema. Det innebär att man ritar och pratar om barnens väg till förskolan. Och den absoluta höjdpunkten - att hela avdelningen promenerar barnens väg till hemmet. Nu kan barnen peka ut var kompisarna bor och prata om det, länge och väl! 

På avdelningen Blomman där de äldre barnen huserar är vårterminens tema de fyra elementen, och tänk vad mycket det går att tänka, prata, skapa och leka kring eld, luft, vatten och jord! Alla skapelser finns utställda och upphängda på Blomman, det händer att du krockar med ett moln, eller en tornado som hänger i taket!