v.38 Stora Sidan

Hej på er!
Så vart det fredag efter en bra vecka. Vi har kommit i gång med våra tunnelbanekonststunder.
Halva barngruppen har gjort resor och kikat. vi har samtalat och funderat tillsammans och enskilt. Barnen har också haft en ateljéstund kopplat till "utflykten" efteråt. Det finns dokumentation på väggen i stora rummet. De andra barnen har haft språkstunder där vi provat/tränat på att beskriva vad vi ser på olika bilder, i stora och mindre grupper allt för att alla ska få komma till tals, träna på att lyssna och prata i grupp.
Vi har också haft planerade lässtunder med noga valda böcker där det finns ett innehåll som bjuder till diskussion och eftertanke.
Bandängen låg kvar och var sig likt. 
Idag hade miljöhjältarna två uppdrag. dels var de i skogen för att samla i hop naturmaterial som de sedan tog hem, sorterade efter tycke och smak i målarrummet. Därpå bjöd de in de alla andra kompisar för en skaparstund. Det blev verkligen lyckat och fångade många barns intresse. Efter skapandet var det dags att sortera och gå iväg med återvinningssoporna.
Några barn har bakat tillsammans med Boel idag. Ett väldigt bra tillfälle att lära sig begrepp som volym, grader, vikt och tid. Gott brukar det också bli. Men för att följa vår sockerpolicy så bjuds det inte på kakor i barngruppen varje fredag utan veckans bagare får ta hem bakverken och bjuda på. 

Inför nästa vecka
Tisdag: Julian, Tova, Saga, Ellie Klara, Olle och Alva ska se en musikföreställning från 4år. Den heter "Jag slog en kille idag" och ges av "Orkesterpop" Vi har tidigare sett föreställningar med dem och de har alltid varit både roligt och tänkvärt. Vi lämnar Linden 09.00. Ingen matsäck. Vi tar med stödfrukt och åker tillbaka för lunch.
De barnen som är för unga för denna föreställning (Hugo,Vera, Måns och Lovis) kommer att göra en utflykt till Skansen om två veckor. Men det återkommer vi om.

Trevlig helg!
Mimmi och Anna-Marit