v.35 Stora Sidan

Hej alla!

Så har vi startat upp vårt arbete med språkutveckling. Det är inte alldeles lätt med så blandade åldrar så vi kommer att ha ett ganska brett arbetssätt. Den viktigaste tanken med att valet av just språk är att vi vill hjälpa och träna barnen i sin förmåga att uttrycka sig själv, sina tankar , sina idéer, sitt jag i relation till andra.  Mycket värdegrundskopplade samtal, filosofiska samtal där inget rätt svar finns och jobba med en så kallad deliberativ demokratisyn. Vi vill uppmärksamma barnen på hur vi använder vårt språk mot varandra och vikten av att lyssna på varandra tillika respektera varandra. Vi kommer att berätta mer om detta på föräldramötet i senare i höst.

Och ja, jag vet att det står "Genusdiskussion" på önskelistan för nästa för F-möte. Vi hinner båda och på många sätt går de båda ämnena hand i hand. På tisdag i nästa vecka ska vi ha vår första av tre sittningar med Aisha Lundgren som är genuspedagog och arbetar mycket med normkritisk pedagogik. Spännande!

I dag har de allra äldsta barnen ( som bildade klubben Lindens miljöhjältar förra fredagen) sorterat återvinningsmaterial och slängt det i rätt behållare. Stolta och nöjda med uppdraget.
I går var vi på utflykt till Bandängen, fullt ös i parken och en mysig stund bland djuren. 

I övrigt har det varit en toppenbra vecka, den nya barngruppskonstellationen tar form och vi ser väldigt fina barn med härliga kvaliteter. Kommer bli ett bra läsår det här.

Nästa vecka

Onsdag: Biblioteks besök för Julian, Klara och Måns. Vi går efter samlingen.
Torsdag: Utflykt till Bandängen. Vi tar med lunch.

Trevlig helg!
Mimmi och Anna-Marit