v.34 Stora Sidan

Hej alla pappor och mammor!

Denna vecka har vi alla fått lära känna vår nya kompis Lovis som börjat och haft sin inskolningsvecka på stora sidan. Det har funkat väldigt bra och våra gamla Lindianer har tagit så väl hand om henne de dagar då Lovis varit utan sin mamma på Linden.
Vi har varit inne och ute i halvgrupper så att Lovis kunnat bekanta sig med lokaler, material och nya vuxna och barn i godan ro.

Så har vi förstås varit tillsammans alla också. Skogen visar sig åter vara en fantastisk lekplats. Inga givna redskap, grovmotoriken tränas och samspelet i lek utvecklas.
Piratparken och storgården har vi också lekt i mycket "Kom alla mina kycklingar" springtävlingar och andra lekar har det blivit.
Vi har köpt in ett sandbord med "magisk sand". Mycket populärt och uppskattat av alla.

Förra veckan skrev jag om den nya personalsituationen, den ändrad igen. Annika som var tänkt att ta Julias vikariat fick ett heltidsjobb på annan förskola och tackade ja till det. Då har vi erbjudit Hanna, som vi tänkt ha som timvikarie, Julias vikariat i stället. Både Hanna och vi gamlingar blev jätteglada för det. Jag tror att de flesta av er har träffat Hanna nu. Kanske känner ni någon som kan tänkas vara intresserad av att vara timvikarie på vår förskola?

På måndag räknar vi med att komma i gång med det vanliga veckoschemat när det gäller aktiviteter igen. Vi kommer under terminen att jobba extra mycket med språk.

Inför nästa vecka

Torsdag: Vi åker till Bandängen. Vi tar med korv att grilla. 

Trevlig helg!
Mimmi och Anna-Marit