v.17 Stora Sidan

Är det någon av er som sitter och tjyvhåller på vårvärmen????  I så fall släpp den fri, barnen och vi längtar:

Vi har hur som helst jobbat vidare under veckan med vårt tema. Larverna vi fick har nu blivit till fjärilar allesamman och samtliga  döpta till namn på F.  En dog dessvärre och begravdes i jord med högar av skilla på, det sjöngs sorgliga och vackra visor för denna arma fjärilssjäl. De andra är nu ute i det fria.
Vi har titta lite närmre på hur fjärilsögon, fasettögon, är konstruerade. Vi har också tittat genom "fasettprismor" för att förstå hur det känns.
Så  har vi på olika sätt skapat vidare i småkrypens värld.

Sexårsgruppen hade besök av Gungans sexårsgrupp, det hade varit riktigt trevligt, de jobbade med sagokorten en lång stund innan de lekte tillsammans alla.

Mimmi och jag var i går på den första av tre föreläsningar om Hbtq-familjer, genus och normskapande. Intressant. Vi ska gå vid två tillfällen i maj också. Det är Stockholms stads satsning på området som vi fått tillfälle att hänga på. 

I dag var det en extravisning på förmiddagen därav inget Bandängen.

Inför nästa becka
Tisdag: Bertil, Emmy, Tova, Ellie, Saga och Olle åker till Fjärilshuset. Barnen tar med lunchmatsäck och dricka.
Detta kräver förstås att all personal är här.
Onsdag: Melvin, Ada, Julian, William, August, Amelíe och Klara åker till Fjärilshuset. Barnen tar med lunchmatsäck och dricka. Detta kräver förstås att all personal är här.

Torsdag och fredag är Linden stängt. Röd dag och klämdag.
Trevlig Valborg!
Mimmi och Anna-Marit