V.16 Stora sidan

Hej hopp!
Ännu en vecka i småkrypens värld.
Under veckan som gått har vi följt puppornas utveckling och idag slog den första fjärilen ut! Som barnen uttryckte det. Vi har på morgonen kokat sockerlag och skivat frukt som vi ställt in i fjärilshuset. Vem vet det kanske slår ut fler hungriga fjärilar i helgen, då måste det ju finnas mat till dem. 
Nästnästa vecka ska vi i två omgångar åka till Fjärilshuset och riktigt spana in olika fjärilar i olika stadier.

Vi har också gjort smådjursfällor som vi begravt i skogen, de ska vittjas i eftermiddag och vi hoppas förstås på spännande resultat. När vi var där passade vi på att kika efter småkryp i största allmänhet, massor av rödmyror fanns det och någon blev till stort förtret biten.

Det gör ganska ont faktiskt.

Barnen har gjort diverse småkryp i lera som de sedan målat.
Hela Linden hade en lekdag i Piratparken, trevligt. Vi passade då också på att grilla korv och äta lunch tillsammans i det härliga vårvädret.

Sexårsgruppen vandrade vidare på sina hembesök och handtagsinspektioner, i veckan var det Melvins hus som stog på tur. På promenaden dit begravdes en död mask, inspekterades en humla och vi såg massvis av något som påminde om strimlöss. Barnen är inte riktigt säkra på att det var just strimlöss, kroppsformen stämde inte riktigt. jag säger inte emot.

Strax är det dags för de sedvanliga fredagsrutinerna, storsångsamling, plus och minusmöte, bakning för några och legokrajning.

Inför nästa vecka

Onsdag eftermiddag: Mimmi och A-M ska på den första av tre utbildningstillfällen i HBTQ, via utbildningsförvaltningen.


Trevlig helg!
Mimmi och Anna-Marit