V.11 Stora sidan

Hej alla pappor och mammor!
Här följer några rader om veckan som gått.

Idag hade vi på förmiddagen besök av Ingalill, hon jobbar i förskoleklass på Enskede skola. Det pågår ett arbete mellan skola och förskola i stadsdelen där vi från båda håll, jobbar  för barnens bästa när det gäller övergång mellan världarna.
 
Sexårsgruppen var i går på Skansen där de träffade Kapten Reko och fick lära sig det ena och prova på det andra. Det var en trött men nöjd skara som kom tillbaks till Linden.
I tisdags var samma grupp inne på Gungan för att leka och lära känna deras skolbarn ännu bättre.

Veckans experiment handlade om luften som kraft. Dokumentation är på gång till experimentväggen i lekrummet.

Några barn har varit och lånat nya böcker på biblioteket, bland annat lite insekts och småkrypsböcker till nästkommande temaperiod.
Vi avslutade superhjälteprojektet i veckan som gick. I måndags samlade vi in superkrafter i burkar och på tisdagen gick vi på superhjälteuppdrag i Skelettskogen. Alla barn fick använda sina insamlade krafter i ett uppdrag. Spännande! (Dokumentation finns på temaväggarna) Därefter lekte barnen superhjältar som galningar, det var en toppenstund!

I går var det föräldramöte med inbjuden gäst, hoppas det var givande för er som kom. Vi tycker att det finns mycket att använda som hjälper till i vardagens konflikthantering och rent generellt i förhållningssätt gentemot människor.

Nästa vecka är påskvecka, Linden är stängt på Långfredagen och under veckans övriga förmiddagar är det medarbetarsamtal.
Barnen kommer då att ha sin utevistelse på förmiddagarna och påskpyssla under eftermiddagarna.

Tills dess, trevlig helg!
Mimmi och Anna-Marit