V3 Stora sidan

Hej Hopp!

En vecka till ända och vi har precis kommit in från pulkabacken, rödkindade och glada.

Under veckan som gått har vi fortsatt med temaarbetet, Superhjältar. Vi har månadsrubrik språk nu och har bl.a därför ägnat oss en hel del åt drama. Olika scener har barnen gjort manus till, scener där någon eller något hamnat i nöd och blir räddats av en superhjälte med passande kraft för missödet. Dramatiseringarna filmades och barnen tittade hundra gånger på filmerna.
Vi har också funderat på hur superhjältar bor, ritat och berättat runt det. Några barn har också påbörjat ett tredimensionellt arbete med ett superhjälte hem. Där finns andra saker än i vanliga hem kan jag säga! Dokumentation finns i stora rummet.

Sexårsgruppen har på börjat sitt arbete med Kapen Reko. Ett arbete som handlar om miljötänk och mynnar ut i ett besök på skansen där barnen får träffa Kapten Reko, bli guidade, prova på olika aktiviteter och bjuds på pannkakslunch på Solliden.
Vi har förstås njutit av den härliga vintern även om utepassen blivit kortare med anledning av kylan.
Vi har kompenserat  det med många glädjefyllda "Minirörispass" inomhus.

Experimentstunden fortsatte på temat flyta sjunka. Intressanta tankar får vi ta del av vid dessa tillfällen. Kul! Dokumentation finns i lekrummet på experimentväggen.

Nu har vi fått i gång våra mobiltelefoner. Numret till Stora Sidan är 072 2673253. Där kan ni nå oss om vi är på utflykt till exempel, ni kan också använda den att lämna meddelande på. Exempelvis sjukanmälan om ni vill göra det innan vi öppnar.

Trevlig helg
Mimmi och Anna-Marit

Just det! Glömde sprida den glada nyheten att Julian har fått en LILLASYSTER:)))