Hej allihopa och välkomna tillbaka efter den långa ledigheten. I veckan som gått har vi sparkat igång terminens nya tema som är SUPERHJÄLTAR. Vi har pratat lite om vad vi vet om superhjältar, de kommer när det är nödfall och de räddar barn. Vi har också lekt charader där alla fått gestalta en superkraft som de skulle vilja ha.
I tisdags blev det så äntligen dags för våra äldsta barn att ha 6-årsgrupp, de döpte sig genast till "kattungarna" och sa att det nog var bra om vi åt godis och glass på våra möten. Vid de första fyra tillfällena ska vi ägna oss åt att spela ett spel som heter Kapten Reko, ett utbildningsmaterial som syftar på att lära förskolebarn varför man inte ska slänga maten och vad man kan göra för att minska matsvinnet.Att inte slänga mat är en konkret och bra sak man som enskild konsument kan göra för att bidra till hållbar utveckling. Spelet mynnar ut i ett besök på skansen där 6-åringarna får träffa kapten Reko och utföra vissa uppdrag.

viktiga datum för vårterminen: 17/2 föräldrarfrukost 8-9
17/3 föräldrarmöte 18.30-20.30
veckorna 15, 16 och 17 utvecklingssamtal
21/4 föräldrarfika fr 15
29/4 planeringsdag, Linden stängt
6/5 klämdag, Linden stängt
27/5 sommarutflykt hela Linden
10/6 sommarfest 16.00

om ni planerar att köpa nya pulkahjälmar till era barn så köp en med grönt spänne, de går upp av sig självt om barnen fastnar i ngt....vilket är väldigt bra och minskar olycksfallsrisken.
det var allt för nu, ha en trevlig helg!!! / A-M, Julia och Mimmi